Hoe EMDRlab is ontstaan vanuit de praktijk.

E

MDRlab ondersteunt EMDR-therapeuten in het desensitisatieproces met een complete EMDR-applicatie die alle vormen van stimulatie integreert.

Sandy Smit (EMDR Practitioner) wilde een applicatie ontwikkelen die zo volledig mogelijk aansluit bij de wijze van behandeling in haar eigen EMDR-praktijk. Met vertrouwen ook complexe problematiek online behandelen was haar belangrijkste doelstelling. Het gevolg was dat er ook een online vervanging gezocht moest worden voor de in de praktijk veel gebruikte pulsators/buzzers.

Dat werd gevonden in de vorm van een ’touch-screen’-opdracht voor de cliënt. Natuurlijk werden ook de visuele, auditieve en cognitieve afleidingstaken in de applicatie opgenomen. Met EMDRlab heeft de therapeut zodoende een breed arsenaal aan werkgeheugentaken tot zijn beschikking. De tool maakt het de behandelaar mogelijk op eenvoudige wijze verschillende modaliteit-specifieke werkgeheugentaken toe te voegen. Er is steeds meer wetenschappelijke evidentie dat meerdere modaliteit-specifieke stimulatie spanningsdaling bevordert. Dit maakt dat de tool ook en bij uitstek ingezet kan worden bij complexere problematiek waar intense herbelevingen, dissociatie of concentratieproblemen op de voorgrond staan. Vooral tactiele stimulatie leidt ertoe dat cliënten, naast de extra werkgeheugenbelasting die het biedt, het contact met het hier en nu niet verliezen. De applicatie biedt therapeuten de mogelijkheid om online EMDR aan te bieden én EMDR-behandeling in de eigen behandelkamer op enige afstand van elkaar.

EMDRlab.

Met de juiste combinatie van kennis en passie is EMDRlab ontstaan.

Sandy Smit-Paulides
Sandy Smit-PaulidesOprichter
GZ-psycholoog en EMDR Europe Practitioner. Sandy is in 2016 haar eigen EMDR-praktijk gestart. Eerder was zij ruim tien jaar werkzaam in (kleine en grote) GGZ-instellingen.

Gratis proefperiode of demo?

De complete EMDR-applicatie, ook ingericht op complexere problematiek. Direct inzetbaar en eenvoudig in gebruik.