fbpx

Prijzen.

De meest complete online EMDR-applicatie. Ook voor complexere problematiek.

Prijzen2022-10-07T11:02:23+02:00

Jaarlijks betaald (15% korting)

33,95per maand

Maandelijks betaald

39,95per maand
   
Prijs per behandelaar
Standaard oogbewegingspatronen 4 patronen
Auditieve werkgeheugenbelasting 5 varianten
Buzzer (blikvanger)
Diverse snelheidsregelaars
Kortstondig extra visuele werkgeheugenbelasting 4 patronen
Kleurwisselingen
Touch-screen-opdracht
Rekensommen
Kindermodus met smiley
SUD- & VOC-schaal met geheugen
Notities opslaan
Achtergrondkleur cliënt veranderen
  Voor meer werkcomfort en een optimaal desensitisatieproces.

Veelgestelde vragen

Hoe werkt de gratis proefperiode?2021-07-19T14:15:01+02:00

In verband met Covid-19 bieden wij het gebruik van EMDRlab tijdelijk gratis aan. Bekijk voor meer informatie de prijzen-pagina. Op deze manier willen wij een bijdrage leveren aan online afstandsbehandeling en behandeling in de behandelkamer op gepaste afstand. EMDRlab is tijdens deze proefperiode gratis te gebruiken met alle functies. Er zijn geen beperkingen. Zodra de proefperiode afloopt, kun je EMDRlab niet meer gebruiken en kun je contact opnemen voor een betaald abonnement. Wij adviseren om dat op tijd te doen, nog voordat de proefperiode afloopt. Stuur ons dan een e-mail dat je EMDRlab wilt blijven gebruiken na de gratis proefperiode. Dan zorgen wij voor een goede voortzetting zodat de behandelingen met behulp van EMDRlab doorgang kunnen vinden. Mochten wij niets van je horen, dan zullen wij zelf telefonisch contact opnemen om te bespreken of je na de gratis proefperiode gebruik wil blijven maken van EMDRlab.

Welke internetbrowser kan ik gebruiken?2021-02-17T14:07:29+01:00

EMDRlab kan gebruikt worden met de volgende internetbrowsers: Google Chrome, Mozilla Firefox. Microsoft Edge, Apple Safari. Het werkt niet op Microsoft Explorer. Cliënt en behandelaar hoeven niet dezelfde browser te gebruiken. Mocht EMDRlab in een bepaalde browser niet goed werken, stap dan direct over naar Google Chrome.

Welk videobelprogramma kan ik gebruiken voor EMDRlab?2021-02-17T14:07:53+01:00

Elk videobelprogramma kan gebruikt worden, mits AVG-proof. Veelgebruikte beveiligde videobelprogramma’s zijn Therapieland en Karify. Klik hier voor meer beveiligde oplossingen voor beeldbellen.

Hoe werkt dat, beeldbellen en EMDRlab samen gebruiken?2021-02-17T14:08:43+01:00

Je kunt twee tabbladen openen in je browser. Open in het eerste tabblad EMDRlab en in het tweede tabblad de videobelapplicatie. Vervolgens verklein je beide schermen voor de helft. Plaats het tabblad met EMDRlab bijvoorbeeld in de linkerhelft van je beeldscherm en het tabblad met het videobelprogramma in de rechterhelft van je beeldscherm. Maak je geen zorgen, want zodra je je aanmeldt voor EMDRlab, ontvang je direct per e-mail een stapsgewijze uitleg met hoe je dit precies kunt doen.

Kan ik EMDRlab ook op een iPad of iPhone gebruiken?2021-02-17T14:09:28+01:00

De behandelaar kan EMDRlab op mobiele apparaten zoals een tablet of smartphone bedienen. Wij adviseren echter de applicatie te gebruiken op een PC, laptop of MacBook. Het grotere beeldscherm zorgt voor meer overzicht en gebruiksgemak dan een mobiel apparaat.

Ook voor de cliënt is het wenselijk voor een PC, laptop of een MacBook plaats te nemen bij het gebruik van EMDRlab in verband met het grotere beeldscherm. Dit zorgt voor een optimale ooguitslag tijdens het desensitisatieproces. Mocht de cliënt hier geen beschikking toe hebben, kan het gebruik van een iPad overwogen worden. In alle gevallen is het aan te raden ervoor te zorgen dat de cliënt niet al te ver van het beeldscherm vandaan zit (ong. 30cm.) Het beeldscherm van een smartphone zal over het algemeen in ieder geval de oogbewegingen van de cliënt onvoldoende stimuleren.

 

Wat heb ik (technisch gezien) nodig om gebruik te kunnen maken van EMDRlab?2021-02-17T14:10:55+01:00

De EMDRlab-applicatie kan in de volgende twee situaties gebruikt worden: 

  1. Online afstandstherapie met behulp van EMDRlab, waarbij de behandelaar en cliënt zich beide fysiek op een andere locatie bevinden.
  2. Face-to-face behandeling in de behandelkamer met behulp van EMDRlab.

Hieronder vind je een lijst van de benodigdheden per situatie:

1. Online afstandstherapie met EMDRlab:

  • Desktop, laptop of MacBook-computer met up-to-date (laatste versie) internetbrowser en audio- en camerafunctie.
  • Goede internetverbinding (bekabeld of WiFi).
  • Cliënt heeft headset/koptelefoon nodig voor de auditieve stimulatie.
  • Toegang tot een (AVG-proof) videobelprogramma.

2. Face-to-face behandeling met EMDRlab in de behandelkamer:

  • Hier gelden een aantal mogelijkheden:
    1. Tweede beeldscherm voor de cliënt dat gekoppeld is aan de computer van de behandelaar. De cliënt neemt plaats voor het tweede beeldscherm en de behandelaar bedient de applicatie vanaf de computer. Of:
    2. De behandelaar gebruikt een iPad om de applicatie te bedienen en de cliënt neemt plaats voor de computer. Of:
    3. De cliënt neemt een eigen laptop mee.
  • Desktop, laptop of MacBook-computer met up-to-date (laatste versie) internetbrowser.
  • Goede internetverbinding (bekabeld of WiFi).
  • Headset/koptelefoon cliënt voor de auditieve stimulatie.
Hoe kan ik de cliënt een uitnodiging sturen voor de online EMDR-behandeling?2021-02-17T14:11:49+01:00

In verband met de veiligheid en om als therapeut beter het overzicht te behouden, wordt aangeraden enkele minuten voorafgaand aan de sessie een uitnodiging te sturen via het videobelprogramma naar keuze. Het is verstandig de cliënt hier vooraf over in te lichten en indien wenselijk van tevoren een handleiding van het gebruikte videobelprogramma te sturen.

De behandelaar en de cliënt kunnen daarnaast beiden via de internetbrowser inloggen op de applicatie. Je kunt de cliënt op twee manieren de hyperlink sturen om in te loggen: via de chatfunctie van je videobelprogramma of per mail (zie ook de volgende vraag).

Hoe kan de cliënt de applicatie openen?2021-02-17T14:12:18+01:00

Door de cliënt in het videobelprogramma dat je gebruikt (via de chatfunctie) een linkje te sturen, kan deze de applicatie eenvoudig openen in de internetbrowser. De cliënt hoeft dus niets te downloaden en hoeft ook geen account aan te maken. Uiteraard kun je die link van de inlogpagina ook delen via bijvoorbeeld e-mail of WhatsApp.

Hoe kan ik EMDRlab gebruiken voor face-to-face behandelingen?2021-02-17T14:14:50+01:00

Er zijn hier een aantal mogelijkheden:

  1. Plaats een extra beeldscherm in de behandelkamer en sluit dit aan op je eigen desktop computer, laptop of MacBook. Jij bedient vanaf je eigen computer in de internetbrowser de EMDR-applicatie. De cliënt neemt plaats voor het tweede beeldscherm. In dat geval doe je het volgende:
    – Stel op je computer in dat je twee beeldschermen gebruikt door je scherm uit te breiden naar het extra beeldscherm. Vaak kan dit via een knop op je taakbalk rechts onderin (Projecteren en dan Uitbreiden). Zo zorg je ervoor dat je de cliënt zicht heeft op de cliëntomgeving van de EMDR-tool.
    – Open nu je behandelaarslogin in je internetbrower. Open vervolgens de cliëntlogin in een incognitovenster (door met je rechtermuisknop op de link te klikken en Incognito-tabblad te kiezen). Log in op beide.
    – Sleep de cliëntlogin naar het tweede beeldscherm (naar links als het tweede beeldscherm links van je computer staat geplaatst en rechts als dit rechts van je computer staat).
    – Via de functieknop F11 kan je het scherm voor de cliënt volledig uitvergroten.
    – Door het scherm van de cliënt schuin tegenover je te plaatsen (op de door jouw gekozen afstand) behoud je goed zicht op (de oogbewegingen van) de cliënt tijdens de EMDR-behandeling. Plaats hiervoor een extra tafel als dat nodig is voor de gewenste distantie en zorg ervoor dat de cliënt ongeveer 30 cm. van het beeldscherm af zit voor een optimale ooguitslag.
  2. Je kunt als behandelaar ook een iPad gebruiken om de applicatie te bedienen. Open in dat geval de behandelaarslogin op je iPad en de cliëntlogin op je computer. De cliënt neemt plaats voor de computer.
  3. Je kunt de cliënt in plaats van bovenstaande ook vragen een eigen laptop mee te nemen. De behandelaar logt vervolgens in op de computer en de cliënt op de laptop via de hyperlink die je als behandelaar stuurt (per mail of WhatsApp).

    In de laatste twee situaties doe je hetzelfde als bij een online EMDR-behandeling buiten de behandelkamer, maar dan zonder videobelprogramma.

  4. Koppel alvast een hoofdtelefoon aan het scherm van de cliënt zodat je via de EMDR-tool ook auditieve afleiding kan toevoegen, indien gewenst.
Hoeveel kost EMDRlab?2020-10-20T17:19:19+02:00

Bekijk daarvoor de prijzenpagina.

Hoe voorkom en verhelp ik technische problemen tijdens de behandeling?2021-07-19T14:17:36+02:00

Door de heldere uitleg voorafgaand aan het gebruik van EMDRlab en de handleiding zullen problemen tijdens de behandeling zoveel mogelijk voorkomen worden. In de handleiding worden de meest voorkomende problemen en oplossingen vermeld. Een goede internetverbinding is daarnaast een belangrijke voorwaarde voor het optimaal kunnen gebruiken van EMDRlab. Mochten er zich toch problemen voordoen, dan kunt u mailen naar [email protected] en krijgt u binnen 24 uur onze reactie.

Wat is de ’buzzer’?2021-02-17T14:17:13+01:00

Met name bij intrusieve emoties en herbelevingen, dissociatie of concentratieproblemen kan de cliënt afgeleid raken van de visuele taak. Met de ‘buzzer’ vang je de aandacht of ogen van de cliënt. Vanuit het lopende patroon staat de bal stil en beweegt deze in korte tijd op en neer. Hiermee herpak je de aandacht van de cliënt op de visuele taak.

Gratis proefperiode of demo?

De complete EMDR-applicatie, ook ingericht op complexere problematiek. Direct inzetbaar en eenvoudig in gebruik.

Ga naar de bovenkant