Ontdek de nieuwe, complete EMDR-applicatie voor professionals.

De complete EMDR-tool met visuele, auditieve, cognitieve én tactiele stimulatie. Direct inzetbaar.

emdrlab dashboard functies

Visueel. Je hebt de keuze uit vier bewegingspatronen.

Bilaterale visuele stimulatie kent vooralsnog de meest wetenschappelijke evidentie in EMDR-behandeling.

Volgens een gekozen patroon volgt de cliënt een kleine bal op het scherm. Jij als behandelaar hebt de keuze uit 4 bewegingspatronen en kunt afwisselen tussen horizontaal, diagonaal, een complexer maar voorspelbaar bewegingspatroon en een onvoorspelbaar bewegingspatroon (pingpong).  Pas de snelheid van de te volgen bal eenvoudig aan met de snelheidsregelaar.

emdr functies visueel bewegingspatroon
emdr functies visueel pulse

Meer afleiding nodig? Gebruik de Impulse-functie.

Kortstondige, extra visuele werkgeheugenbelasting kan de verwerking tijdens een EMDR-sessie bespoedigen. Denk aan het toepassen van onverwachte handbewegingen door de behandelaar in de praktijk voor additionele afleiding. De online vervanging hiervoor is de ‘Impulse’-functie.

Voeg met één druk op de knop (‘Impulse’) extra, kortstondige visuele werkgeheugenbelasting toe. De bal maakt een onverwachte beweging in een kort, afwijkend patroon. Hierna hervat de bal automatisch het oorspronkelijk gekozen bewegingspatroon. De therapeut heeft de keuze uit 3 korte patronen: boogbeweging bovenlangs en terug, en vervolgens onderlangs en terug, cirkelbeweging en weer terug in tegengestelde richting, gekruiste beweging overdwars over het scherm.

Buzzer. Herpak de aandacht van je cliënt op de visuele taak.

Met name bij intrusieve emoties en herbelevingen, dissociatie of concentratieproblemen kan de cliënt afgeleid raken van de visuele taak.

Met de ‘buzzer’ vang je de aandacht of ogen van de cliënt. Vanuit het lopende patroon staat de bal stil en beweegt deze in korte tijd op en neer. Hiermee schud je de cliënt als het ware wakker en herpak je de aandacht van je cliënt op de visuele taak.

emdr functies visueel buzzer
emdr functie auditieve werkgeheugenbelasting

Auditieve werkgeheugenbelasting. Kies uit 5 verschillende ritmes.

De tool biedt de mogelijkheid om auditieve werkgeheugenbelasting toe te voegen. Vraag de cliënt van te voren een koptelefoon op te doen.

De behandelaar heeft de keuze uit 5 verschillende audiobestanden, variërend in ritme en geluid. De behandelaar kan eenvoudig van geluid wisselen door één druk op de knop.

Kleurwisseling en rekensommen. Laat je cliënt cognitieve taken uitvoeren.

Visueel-cognitieve taken worden steeds vaker toegevoegd, wanneer visuele en auditieve stimulatie onvoldoende leiden tot een effectieve daling van de SUD. Deze taken zijn geïntegreerd in de applicatie en daarmee gemakkelijk inzetbaar voor de behandelaar.

Met de keuzeknoppen ‘kleurwisseling’ en ‘rekensommen’ laat je de cliënt cognitieve taken uitvoeren. Met de knop ‘kleurwisseling’ verandert de bal steeds van kleur. Het laten benoemen of spellen van de kleur van de bal stelt de cliënt voor extra werkgeheugenbelasting. De knop ‘rekensommen’ zorgt dat rekensommen in het beeld van de cliënt verschijnen. Het laten oplezen of uitrekenen van de sommen zorgt eveneens voor extra werkgeheugenbelasting.

emdr functies kleurwisseling rekensommen
emdr functies tactiel touch screen opdracht

Tactiel. Touch-screen-opdracht. Laat de cliënt de snel opkomende bal aanraken op het scherm.

Tactiele stimulatie blijkt vaak onmisbaar bij complexere problematiek, met name bij dissociatie of bij intrusieve beelden of gevoelens. De ‘Touch-screen’-opdracht vormt een digitale vervanger voor de in de behandelkamer gebruikte ‘pulsators’/buzzers uit de EMDR-kit. De motorische activiteit van deze taak stelt de cliënt bovendien voor nog eens extra werkgeheugenbelasting.

Met de Touch-functie laat je een kleine (extra) bal opkomen op verschillende plekken op het beeldscherm. Vraag de cliënt deze bal steeds op het scherm aan te raken met de vinger. De tactiele afleiding kan toegevoegd worden aan de visuele en/of auditieve stimulatie. Pas gemakkelijk de snelheid aan waarmee de bal opkomt op het scherm.

Visuele weergave van de SUD- en VOC-schalen. Notitieveld.

Minder talige of op cijfers ingestelde cliënten, kinderen, lager begaafde of autistische cliënten kunnen baat hebben bij een visuele weergave van de SUD en VOC.

Er is een mogelijkheid deze schalen visueel aan de cliënt te tonen. Als behandelaar kan je de score van de cliënt overnemen. De behandelaar kan op ieder moment in de sessie de SUD- en VOC-scores opnieuw inzien.

De behandelaar heeft binnen de applicatie ook toegang tot een notitieveld. Dit biedt de ruimte om tijdens de sessie aantekeningen te maken. Deze kunnen aan het eind van de sessie gemakkelijk worden gekopieerd naar het EPD. Bij het afsluiten van de sessie verdwijnen deze aantekeningen uit de applicatie.

emdr functies voc schaal sud schaal

Gratis proefperiode of demo?

De complete EMDR-applicatie, ook ingericht op complexere problematiek. Direct inzetbaar en eenvoudig in gebruik.